top of page

מתחילת גידול הגפן וייצור היין על ידי האדם, יין מגלם בתוכו את מערכת היחסים בין אדם-תרבות-טבע. אני מרגיש שאנחנו נמצאים בנקודה בזמן שבה מערכת היחסים הזאת מוכרחה למצוא איזון חדש, ומכיוון שאני מייצר יין בעידן הזה ובמקום הזה, אלו הם גם היינות שאני מייצר.
 

אז מה זה AMIT TOLEDO WINE ?
זהו פרוייקט ייצור היין האישי שלי. בשנים האחרונות עבדתי ביקבים רבים בעולם שעושים יינות מצויינים, ולאט לאט הבנתי שהיינות שאני אוהב במיוחד הם יינות אישיים של אנשים שבנוסף למצויינות מגלמים ביין שלהם משהו רחב יותר מעצמם.


AMIT TOLEDO WINE  נולד כאשר הרגשתי שיש לי מה לומר בבקבוק.

  • יינות שאני אוהב לשתות - אני מייצר יינות שבא לי לשתות בישראל (חם פה). אלו יינות אישיים, רעננים, מסתוריים ופראיים – יינות עם אופי מובחן, שמשתנים ומתפתחים מלגימה ללגימה.
     

  •  ייננות לא מתערבת - הפחד מאובדן שליטה וחוסר אונים גורם לנו לשנות ולהתערב בעולם סביבנו ללא קשב, עד שהעולם שאנו יוצרים סביבנו נותר לפעמים צר, מוגבל ומנותק.
    ייננות לא מתערבת כפי שאני רואה אותה היא יותר מ"לא להשתמש בתוספים", היא נסיון להשתלב עם הכוחות הפראיים בעולמנו (צמחי הבר, חיות הבר, המיקרואורגניזמים ועוד) במקום לשלוט בהם.
    מתוך ההבנה שמערכות טבעיות לרוב נמצאות באיזון, והיכולת שלנו להבין את איזון המערכות המורכבות האלה מאוד מוגבלת, כל התערבות נשקלת בכובד ראש.
    כדי להכין את היינות האלה מבלי להוסיף ולהתערב באופי הענבים, אני בוצר ענבים מכרמים מעולים, שמטופלים על-ידי חקלאים עליהם אני סומך ושאת עבודתם אני מעריך, כרמים גבוהים, חלקם ותיקים, אשר יודעים להבשיל ענבים בריאים, בעלי איזון ואופי מובחן.



    כדור הארץ מגיע אל נקודת אל-חזור ואני מרגיש שאין לי את הפריוולגיה להמשיך לגלגל את האחריות אל האחר.
    מתוך מחשבה מה אני יכול לעשות כדי למנוע את ההתדרדרות, התחלתי לחשוב איך הפרוייקט יכול להקטין את האימפקט השלילי על המערכות שהוא חלק מהם:

   

  •  הפחתת פסולת - כל היינות לא משווקים עם קפסולות (פלסטיק מיותר שאין לו שימוש), כל התוויות עשויות מחומרים מתכלים (אלו שלא מצויירות ביד); את הבקבוקים המשומשים אפשר להחזיר ליקב לשימוש חוזר.

  • גזי חממה - כל היינות משווקים בבקבוקים העשויים זכוכית קלה במיוחד, מה שמקטין את הפליטות בייצור בצורה משמעותית; הפחתה בנסיעות לא נחוצות; נסיון לעבוד באופן ידני היכן שמתאפשר, מתוך רצון להפחית במידת האפשר פעילות מכנית בכרמים וביקב; היינות משווקים באופן מקומי בלבד ולא מיוצאים כדי לא לשנע יין למרחקים.

  • חשמל סולארי - היקב כולו עבר לשימוש בחשמל סולארי. כיום היקב מייצר יותר חשמל ממה שהוא צורך.

  • יחס לעובדים - אני עובד עם ספקים הוגנים ועם כורמים שמתייחסים לעובדים שלהם באופן הולם, שוויוני והגון. 

לבסוף, מתוך אהבה כנה לטבע ולחקלאות, לתרבות היין ולפרא שבעולמנו, אני שואף למעבר הדרגתי לכורמות שהיא 100% מקיימת, ללא ריסוס מיותר ובמינימום התערבות.

 

כל שהיינות שלי מבקשים הוא להתפרץ בכוסות, ולהילגם בהנאה ובתשומת-לב.

bottom of page